IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Искат вдигане на таксата за затваряне на магистрали на 15 хил. лв. на час

Предлага се и пет пъти да се завишат таксите за разкриване на бензиностанции с десет колонки

17:00 | 08.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Искат вдигане на таксата за затваряне на магистрали на 15 хил. лв. на час
Таксата за затваряне на магистрали заради неотложни причини да се увеличи от сегашните 500 лева на час на 15 000 лева предлага фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, е съобщил на пресконференция днес изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев, цитиран от БТА.

Георгиев е предложил и пет пъти да се завишат таксите за съгласуване на документи за разкриване на бензиностанции с десет колонки, като сега таксата е 5000 лева.

От фонда очакват през тази година приходите от винетни стикери и други такси да достигнат 209 милиона лева. За 2007 г. приходите от винетки са 184 млн. лева, а от други такси - 35 млн. лева.

Тази седмица се открива процедура за избор на изпълнител на автомагистрала „Марица” за участъка от Оризово до Харманли, е съобщил министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Общият размер на инвестицията е 208 млн. евро.

Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” ще прекрати договора с фирма „Мостинженеринг” - Ямбол, част от Трейс груп холд АД, заради несвършена работа по поддръжката на пътния участък в района на петолъчката по време на снежната буря, стана ясно днес. Фирмата ще бъде санкционирана в размер на 20% от полагащото й се месечно възнаграждение.

Подобни глоби ще бъдат наложени и на фирмата, отговорна за поддръжката на пътя в района на Русе, както и на „Автомагистрали” ЕАД заради избрания от нея подизпълнител, който не си е свършил работата по поддръжката на пътя в участък край Стара Загора.

Според Гагаузов през критичните зимни дни е било осигурено като цяло нормално за зимата придвижване по републиканската пътна мрежа в условията на силна буря. Работили са над 13 хиляди души и между 1200 и 1700 машини в различните дни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още