IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха на италианска фирма да купи наш производител на млечни продукти

Май Дей е приемник на Мегле Ем. Джей ООД

15:55 | 08.01.08 г.
Разрешиха на италианска фирма да купи наш производител на млечни продукти
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване на едноличен контрол от страна на КО.ДА.П върху Май Дей ООД, съобщиха от комисията.

КО.ДА.П е италиански производител на хранителни продукти.

Май Дей произвежда пресни и кисели млека, сирена и кашкавали, сметани и други млечни продукти. Компанията има завод в София с три производствени линии. След придобиването тя ще продължи да развива търговската марка „My Day“.

До момента едноличен собственик на Май Дей е бил Ем Джей Пак, част от ливанската MJGroup, инвеститор в хранителната индустрия в Ливан, Румъния и България.

Май Дей е приемник на Мегле Ем. Джей ООД, създадена през 2001 г. като дружество с 50% участие на Мегле Ийстърн Юръп и 50% на Ем Джей Пак. От началото на 2007 г. Ем Джей Пак е 100% собственик на компанията.

От комисията са разгледали засегнатите пазари на прясно мляко, млечно-кисели напитки, сметана и краве масло и анализът показва, че не може да се очаква съществена промяна на дяловете или създаване на господстващо положение.

КЗК е постановила предварително изпълнение на решението си.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 08.01.08 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още