IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 150 хил. лв. глоба на фирми за пътнически превоз

Глобените фирми са извършвали превоз на пътници по маршрута Велинград-София-Велинград без необходимите разрешителни

15:20 | 04.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 150 хил. лв. глоба на фирми за пътнически превоз
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи санкции на обща стойност 150 000 лв. на „Лакосте“ ЕООД, гр. София и ЕТ ”Димитър Тонев”, гр. Велинград, за извършени нарушения по чл. 30 и чл. 32 от Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), съобщиха от комисията.

Производството е образувано по молба на единствения лицензиран превозвач за района на Велинград - „Чепино-Автотранспорт” ЕООД. Дружеството стопанисва и автогарата в града, съгласно договор с община Велинград.

Комисията установи, че Лакосте и ЕТ Димитър Тонев са извършвали превоз на пътници по маршрута Велинград-София-Велинград без необходимите разрешителни и без да заплащат предвидените държавни такси. Нерегламентирано са използвани леки автомобили, вместо автобуси, а часовете на тръгване съвпадат с тези на Чепино-Автотранспорт. Фирмите са стопанисвали и рекламирали обект „Автогара Тонев”, който също не отговаря на законовите изисквания.

Действията на двете фирми въвеждат в заблуждение клиентите на предоставяната услуга, противоречат на добросъвестната търговска практика и създават реална възможност за увреждане интересите на Чепино-Автотранспорт.

КЗК постанови прекратяване на нарушенията и предварително изпълнение на решението.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още