IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уеб Медия Груп купува вестник от мажоритарния си собственик

Обект на покупката е вестник Топспорт с търговската марка "Топспорт" и фирмено "ноу-хау" за издаване на вестника

11:46 | 04.01.08 г.
Уеб Медия Груп купува вестник от мажоритарния си собственик
Уеб Медия Груп АД свиква извънредно Общо събрание на 30 януари 2008 г., на което ще се гласува овластяване на Съвета на директорите да извърши сделка по чл. 114 ал. 1 т. 1 от ЗППЦК със заинтересованото лице Топспорт Медия АД гр. София, съобщи БФБ-София.

Собственик на 80% от акциите в Топспорт Медия АД е мажоритарният собственик на Уеб Медия Груп АД - Александър Александров. Обект на покупката е вестник Топспорт с търговската марка "Топспорт" и фирмено "ноу-хау" за издаване на вестника. Марката Топспорт към настоящия момент е преотстъпена временно на дружеството и се ползва за поддържане на сайта topsport.bg.

Стойността на сделката е 795 953 лв., което е пазарната цена, определена по реда на чл. 114а, ал. 4 от ЗППЦК от двама независими оценители, определени от съвета на директорите, се казва още в съобщението.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които купувачът ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 14 януари 2008 г.

Към 30 септември 2007 г. дружеството разполага с 631 хил. лв. краткосрочни активи, от които 444 хил. лв. парични средства, 87 хил. лв. вземания от свързани предприятия и др.

От началото на днешната борсова сесия по позицията на Уеб Медия Груп са прехвърлени 60 акции на средна цена от 2,76 лв. за брой.

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още