IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват ски-сезона в Боровец

От 15 декември строителството в курорта е забранено

11:21 | 23.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Откриват ски-сезона в Боровец
Днес, 23 декември, официално ще бъде открит ски-сезонът в Боровец, въпреки че голяма част от съоръженията работят още от 8 декември, съобщиха от “Бороспорт”. 
 
Основните подобрения за настоящия ски сезон са концентрирани върху пистите от ски зона Ястребец. Всички писти са почистени и разширени. Подобрени са връзките между отделните дялове, което позволява на скиорите да се качат на Маркуджиците и без да свалят ските да стигнат до подножието на пистите в централен Боровец и Ситняково. От този сезон и кабинковият лифт е с увеличен капацитет.
 
От 15 декември строителството в курорта е забранено. Според указанията работата по новоизгражданите хотели ще може да продължи от средата на месец март.
 
За започващия сезон 80% от заявките за почивка в Боровец са от чуждестранни граждани, като най-много ще са британците. Очакват се и туристи от Русия, Холандия, Белгия, Сърбия и Македония.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още