IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансират с 12 млн. лв. 47 проекта по програма „Административен капацитет"

По първата открита процедура за неправителствените организации и социално-икономическите партньори са получени общо 329 проектни предложения

14:48 | 21.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Финансират с 12 млн. лв. 47 проекта по програма „Административен капацитет"
64 проекта бяха одобрени по първата открита процедура за неправителствените организации по Оперативна програма „Административен капацитет", като 47 от тях ще получат финансиране, съобщиха от Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
 
Договори за 11,98 млн. лева ще бъдат сключени  по 47-те проекта. Дейностите по проектите покриват 18 области в страната, между които Варна, Добрич, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Русе, Плевен, Монтана, Видин, София и др.

По първата открита процедура за неправителствените организации и социално-икономическите партньори, стартирала на 16 октомври, са получени общо 329 проектни предложения. Тези предложения, по думите на министъра на държавната администрация Николай Василев, са седем пъти повече от възможностите за финансиране и затова министерството ще предостави пълна информация за причините за решенията на съответните оценителни комисии да не ги одобрят.

По първите осем процедури за конкретни бенефициенти по ОП "Административен капацитет" бяха подадени 13 проектни предложения, от които одобрени за финансиране са 7 проекта. За тях ще бъдат сключени договори за близо 22 млн. лв. Бенефициенти са дирекциите в МДААР „Организационно развитие на административните структури”, „Управление на човешките ресурси в държавната администрация”, „Инспекторат за държавната администрация”, „Административно регулиране и обслужване” и „Електронно правителство”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още