IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Със 700 хил. лв. повече от предвиденото са стрували общинските избори

Тези средства ще бъдат компенсирани от бюджетния излишък

12:22 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Със 700 хил. лв. повече от предвиденото са стрували общинските избори
Правителството утвърди на днешното си заседание окончателните разходи по подготовката и провеждането на местните избори на 28 октомври, като се оказа, че те са стрували със 700 хил. лв. повече от първоначално утвърдената план-сметка.

От утвърдените 18,5 млн. лв. на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) са отпуснати общо 13,83 млн. лв., като от тях 10,03 млн. лв. са за първия тур, а останалите - за втория.

По време на подготовката на изборите обаче е установено, че са необходими повече средства поради по-големия брой участници в тях и следователно - по-големия брой бюлетини и кутии за гласуване.

Общият преразход всъщност е в размер на 910 хил. лв., но 210 хил. лв. ще бъдат компенсирани с реализирани икономии по други позиции от план-сметката за изборите. Недостигът от 700 хил. лв. МДААР ще компенсира със средства, отпуснати на министерството от бюджетния излишък.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още