IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата търговия затвърди позитивния тренд*

До момента има сделки с книжата на 98 дружества, две трети от които се търгуват „на зелено“

12:11 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Борсовата търговия затвърди позитивния тренд*
Днешната борсова търговия затвърди позитивната тенденция от сутринта, като по-голямата част от активните позиции остават на положителна територия.

До момента има сделки с книжата на 98 дружества**, две трети от които се търгуват „на зелено“. Общият оборот от началото на сесията възлиза на 11,6 млн. лв.

Настроенията на пазарните участници контрастират с вчерашните масови разпродажби при почти всички ликвидни позиции в резултат на изтегляне на средства от страна на пенсионните фондове на Алианц България в размер на 40-50 млн. лв.

Вчерашните панически разпродажби в началото на търговията бяха по-скоро пресилени, въпреки че винаги когато има масово изтегляне на средства от страна на по-големи играчи, може да се очаква подобна реакция. Все пак се видя, че същестува едно силно ниво на подкрепа, някъде около 5% под пазарните цени, при което чуждестранните инвеститори започват усилено да купуват, което бе и причината за стабилизирането на пазара в края на вчерашната сесия“, коментира за Investor.bg Марин Костурски от ИП БенчМарк Финанс.***

След празниците очаквам възходящият тренд да се запази. Вероятно няма да станем свидетели на резки повишения веднага след Нова Година, а по-скоро в период от две-три седмици“, добави Костурски.

И четирите борсови индекса регистрират ръст от началото на сесията. SOFIX и BG40 отчитат повишения респективно от 1,23% и 1,73% до нива от 1 676,88 и 496,49 пункта, а BGTR30 и BGREIT добавиха 1,85% и 0,1% до нива от 1 058,81 и 99,79 пункта.

*Информацията е актуална към 11:50 ч.

**Без позициите от „Неофициален пазар“, сегмент „Б“

***Цитираното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още