IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 19 декември

08:15 | 19.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 19 декември

Строители искат да продават топлоенергия в столицата

в. Новинар

Четири строителни фирми са изявили желание да купуват топлинна енергия от „Топлофикация-София” и да я доставят до крайните потребители, съобщи вчера Стефан Дончев, директор на „Външни връзки” в топлофикационното дружество по време на заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Предложенията ще бъдат обсъдени в комисията на 7 януари 2008 г., когато ще стане ясно и при какви условия ще работят бъдещите доставчици.

Американци купиха “Инфорадио”

в. Новинар

Новинарското “Инфорадио” преди дни стана собственост на европейския клон на американската компания "Емис Комюникейшън". Засега не предвиждаме да променяме формата на радиото. Обикновено предметът на дейност на придобитата собственост се запазва, каза за “Новинар” представителят на собствениците за България Константин Тилев. Според него е прекалено рано да се говори за промени в екипа на медията.

Българи заливат света с фалшиви антики

в. Новинар

Българите вече са най-добрите фалшификатори на антики, изненадващо съобщи вчера обвинителят от Върховната касационна прокуратура Николай Соларов. Групи от родни фалшификатори се трудели на територията на цялата страна и заливали с ментетата световния черен пазар на антики. Нашите са толкова добри, че дори световноизвестни експерти не могат да различат ментето от униката, твърди Соларов. Българите са се специализирали в дубликатите на старинни монети, които масово изнасят. Вътре в страната обаче те пробутват на богаташите и глинени съдове, които майсторски състаряват. В Наказателния кодекс липсва текст за санкция на фалшификаторите на антики, припомни прокурор Соларов.

Аварийните екипи на Е.ON отказват работа посред зима

в. Сега

Селища в Североизточна България са пред угрозата да останат без ток, защото аварийните екипи на Е.ОN отказват работа. Техниците настояват за по-високи заплати, а засега енергоразпределителното дружество отказва да удоволетвори исканията им. Вчера от КНСБ съобщиха, че около 90 от общо 130 служители от аварийните екипи са готови да подадат молби за напускане. Крайното решение трябва да бъде взето днес или утре, в зависимост от хода на преговорите.
Техниците отказаха да съобщят колко вземат, но по неофициална информация заплатите им са около 500 лв. Те настояват за 100% увеличение със задна дата - 1 октомври, и за повече пари за нощен труд, които сега били минимални.

"Щрабаг" взимат 3 млн. евро по-малко за летището

в. Сега

Министерство на транспорта, софийското летище и австрийската компания "Щрабаг", която построи новия столичен аеропорт, се отказаха вчера от взаимните си претенции. Трите страни подписаха окончателния договор, според който за проекта австрийците ще получат 107 млн. евро вместо предварително договорените 110 млн. евро. Двете страни се отказват от всякакви по-нататъшни претенции.

ЕПИК вдига трети завод за 5,5 млн. евро

в. Стандарт

Завод за 5,5 млн. евро ще открие ЕПИК Електроник на 25 февруари догодина. Това ще бъде третото предприятие на белгийската фирма, което ще е разположено на 12 500 кв. м. Очаква се с него оборотът на фирмата да скочи с 20%. Прогнозата за следващата година е 162 млн. евро, а за 2009 - 178 млн. евро.

Познати компании си поделиха 1 млн. лв. за малките туристически щандове

в. Дневник

"Юрапел комюникейшънс" и "Експо вижън", която е част от рекламната агенция "Нойзи", са избрани за четири от обявените седем позиции в конкурса на Държавната агенция по туризъм за изграждането на информационните щандове, с които страната ще се представя на близо 40 туристически изложения. Информацията потвърдиха вчера от Държавната агенция по туризъм (ДАТ), която ще похарчи малко над 910 хил. лв. за всичките изложения. В конкурса участваха общо три юридически лица, като две от тях - "Юрапел" и Р.О.К., са свързани помежду си. Именно Р.О.К. беше победител в конкурса на агенцията за големите щандове на ключовите туристически изложения - в Лондон, Берлин, Мадрид и Москва. След първото изложение в Англия договорът с Р.О.К. беше прекратен. "Експо вижън" пък е част от "Нойзи", която до миналата година беше традиционният победител в конкурса за щандовете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още