IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират временно търговията с Холдинг Пътища от 20 декември

Спирането е във връзка с намаляването на номиналната стойност на една акция на дружеството от 25 лв. на 1 лв.

17:35 | 18.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Спират временно търговията с Холдинг Пътища от 20 декември

БФБ-София спира търговията с акции на Холдинг Пътища АД за 3 дни считано от 20 декември четвъртък, съобщиха от борсата.

Спирането е във връзка с намаляването на номиналната стойност на една акция на дружеството от 25 лв. на 1 лв. без да се намалява капитала, за което беше гласувано на проведено общо събрание на акционерите на Холдинг Пътища АД от 11 декември 2007 г.

Заповедта за спиране на търговията е на изпълнителния директор на БФБ-София на основание чл. 64, ал. 2 във връзка с ал. 1, т. 2 от Правилника на “Българска Фондова Борса-София” АД.

Спирането за 3 работни дни означава, че търговията ще бъде подновена на 3 януари 2008 г. Спирането се прави за 3 дни, за да може Централен депозитар да приключи всички сделки, тъй като регистрирането на прехвърлянето на собствеността става на втория ден след сделката. И след като сделките са приключени да бъде променен номинала на акциите.

На 27 и 28 декември Централен депозитар ще работи и заедно с 20 и 21 декември ще има 4 дни да осъществи промяната, затова търговията с акциите на Холдинг Пътища АД може да започне и на 2 януари 2008 г.

Investor.bg писа за предстоящо спиране на търговията в петък. На 13 декември изненадващо беше спряна търговията с акции на Мостстрой АД, което предизвика ликвидни проблеми за някои инвеститори, разчитащи на продажба на тези акции за да покрият задължения по репо-сделки.


Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още