IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив Юрий Гагарин БТ закрива две нерентабилни производствени звена

Звената “Нестандартно оборудване” и “Учебни и офис изделия” се закриват с решение на Съвета на директорите от 17 декември

16:09 | 18.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пловдив Юрий Гагарин БТ закрива две нерентабилни производствени звена
Пловдив Юрий Гагарин БТ закрива звената “Нестандартно оборудване” и “Учебни и офис изделия” с решение на Съвета на директорите от 17 декември, съобщава БФБ-София.

Мярката е взета поради относително малкия дял на тези звена в приходите на дружеството и системната им нерентабилност, се казва още в събощението. С цел оптимизация на управлението е взето решение и за промени в структурата за управление на дружеството, отнасящи се до някои отдели.

Юрий Гагарин БТ има нетна печалба за деветмесечието в размер на 6,65 млн. лв., което е ръст от над 9 пъти в сравнение с периода януари – септември 2006 година. Нетните приходи от продажби на Пловдив Юрий Гагарин БТ за първите девет месеца на годината отчитат ръст от 16,25% на годишна база до 35,3 млн. лв.

От началото на годината книжата на дружеството бележат ръст от над 3,5 пъти. Днес по позицията бяха сключени три сделки с общо 298 акции на цена от 116,50 лв. за брой.

 


Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още