IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адванс Екуити Холдинг придоби 50% от интернет доставчика Спиди Нет

Размерът на инвестицията е 1,34 млн.лв с ангажимент за предоставяне на подчинен срочен заем в рамките на следващите две години

17:07 | 17.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Адванс Екуити Холдинг придоби 50% от интернет доставчика Спиди Нет

Адванс Екуити придоби дял от 50% в интернет доставчика Спиди Нет АД, записвайки изцяло новата емисия от увеличението на капитала дружеството, съобщиха от холдинга.

Размерът на инвестицията е 1,34 млн.лв с ангажимент за предоставяне на подчинен срочен заем в рамките на следващите две години. С придобиването на собствеността Адванс Екуити ще финансира експанзията на интернет доставчика, се казва още в съобщението.

Средствата от инвестицията, както и тези от допълнителното финансиране, ще бъдат използвани за разширяване дела на Спиди Нет на пазара на интернет доставки до крайни потребители в София. В момента компанията има над 4 000 абоната в 19 квартала в столицата и е сред първите десет доставчика на интернет през локални мрежи (LAN) в София. Пазарът на интернет доставки през LAN е силно фрагментиран, а процесите на неговата консолидация са едва в началото си, смятат от Адванс Екуити.

Плановете на Спиди Нет са да разшири своето присъствие на пазара, както чрез придобивания на конкурентни мрежи, така и чрез полагане на собствени такива. От компанията възнамеряват да увеличат асортимента от предлаганите услуги, включително с пренос на глас и цифрова телевизия.

Инвестицията на Адванс Екуити в Спиди Нет е структурирана с опцията за увеличаване дела на предприемаческия екип в собствеността на компанията при постигане на предварително заложени в бизнес плана цели. Инвестиционният хоризонт на Адванс Екуити в проекта е четири години, но неговата продължителност може да бъде променена предвид високата динамика на този бизнес, уточняват от холдинга.

Днес акциите на Адванс Екуити Холдинг поевтиняха с 2,52% до средна цена от 1,16 лв. при обем от 21 170 лота.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още