IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха за изграждането на национален електронен здравен портал

През ноември консорциумът спечели обявената от МДААР и МЗ открита процедура за избор на изпълнител, като предложи цена за изпълнение на заданието от 1 200 000 лева без ДДС

17:03 | 17.12.07 г.
Подписаха за изграждането на национален електронен здравен портал
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски подписаха днес договор с консорциум “Информационни технологии в здравеопазването” за изграждането на национален електронен здравен портал и внедряване на личен електронен здравен запис за 40 хиляди служители от държавната администрация, съобщиха от пресцентъра на МДААР.

Срокът за изпълнение на договора е до 8 месеца след датата на подписването му.

През ноември консорциумът спечели обявената от МДААР и МЗ открита процедура за избор на изпълнител, като предложи цена за изпълнение на заданието от 1 200 000 лева без ДДС.

Двете министерства ще имат равен дял при финансирането на изпълнението на поръчката.

Националният здравен портал ще послужи като вход за граждани и лекари към различни здравни услуги. Той ще дава пълна информация за предоставяните е-услуги и ще осигурява достъп на лекари и фармацевти до персонализирани данни за техните пациенти.

Втората част от договора се отнася до създаване на уеб-базирана информационна система за електронен персонален здравен запис за служителите от държавната администрация. В системата ще бъдат включени административни и здравни данни за всеки служител, както и персонален електронен здравен картон. След като се оцени функционалността на тази пилотна система, тя ще бъде мултиплицирана за всички здравноосигурени в България.

Днес бяха подписани и рамково споразумение и договор за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи в администрацията с „Компютел” ООД, съобщават още от министерството.

Фирмата е спечелила обявената от МДААР обществена поръчка с предложена цена за изпълнение на заданието от 212 635 лв. без ДДС.

Договорът е за защита на 1500 сървъра и за персонална защита на 20 000 работни станции и пощенски кутии, като към всеки лиценз от корпоративното решение ще бъде предоставен и лиценз за домашно ползване. Основен потребител на доставяните лицензи ще бъдат областните и общинските администрации.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още