IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подаваме данъчни декларации за 2007 г. до 30 април

НАП е готова с проект за формуляр за данъчна декларация

13:34 | 15.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подаваме данъчни декларации за 2007 г. до 30 април
Данъчните декларации за доходите на физическите лица за 2007 г., както и плащането на данъка, ще се извършва до 30 април 2008 г. Това съобщи днес изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина по време на семинар в Банско, цитирана от БТА.

На срещата беше съобщено, че НАП е готова с проект за формуляр за данъчна декларация. Очаква се само да бъдат приети последните промени в Закона за доходите на физическите лица през следващата седмица, след това се очаква заповед от министъра на финансите и НАП ще започне да печата и разпространява новата годишна данъчна декларация.

Документът ще съдържа една основна част и девет приложения. В основната част на декларацията, освен данните за данъчно задълженото лице, ще се попълват и данни за упълномощено лице, ако то подава декларацията. Лицата, които имат доходи от чужбина, ще подават друг вид декларация.

Според Мургина няма да има недостиг на данъчни декларации в началото на следващата година. Формулярите могат да бъдат взети от интернет, както и да бъдат фотокопирани.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още