IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Юристи: Възможно е временно спиране на търговията с Холдинг Пътища

Вероятно това ще стане малко преди или след излизане на решението на съда за вписване на решенията от общото събрание

13:09 | 15.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Юристи: Възможно е временно спиране на търговията с Холдинг Пътища

Възможно е временно спиране на търговията с акциите на Холдинг Пътища, както това стана с акциите на Мостстрой АД, казаха юристи за Investor.bg.

Вероятно това ще стане малко преди или след излизане на решението на съда за вписване на решенията от общото събрание, проведено на 11 декември тази година. Търговията ще бъде спряна, за да може всички сделки да са с приключен сетълмент и Централен депозитар да намали номиналната стойност на 1 акция от 25 лв. на 1 лв., при което всеки акционер ще има 25 пъти повече акции.

Няма опасност от загуба на пари при покупка на акции без право на сплит. Причината е, че тук не важи хипотезата за дивидент , включително под формата на безплатни акции, при която правото за дивидент имат лицата акционери към 14-тия календарен ден след общото събрание.

Предстоящото спиране на търговията с Холдинг Пътища може да създаде ликвидни проблеми за някой спекуланти, разчитащи на продажба на такива акции за погасяване на репа и др.

Срокът на временното спиране на търговията с акциите на Мостстрой беше удължен до вписване на промяната в номиналната стойност на акциите в Централен депозитар АД.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още