IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция, Гърция и Египет - предпочитани новогодишни дестинации за варненци

В сравнение с нашите четиризвездните хотели в Тунис и Египет предлагат с 10-20 на сто по-изгодни пакетни оферти

11:42 | 15.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Турция, Гърция и Египет - предпочитани новогодишни дестинации за варненци
Най-търсените дестинации за новогодишни пътувания от страна на варненци остават Турция и Гърция, традиционен е и интересът към Париж, по информация на няколко туристически агенции.

Тунис и Египет са другите конкуренти на българските курорти с ниските си цени. В сравнение с нашите четиризвездните хотели там предлагат с 10-20 на сто по-изгодни пакетни оферти с включени всички екстри за туристите.

Членството ни в ЕС, инфлацията и инвестираните средства в модернизирането на хотелската база са най-честите причини пакетните цени в българските хотели да са по-високи от тези на наши съседи, смята Соня Стойчева, заместник-директор “Продажби” в КК “Албена” АД.

Тя посочва като най-голям конкурент на България в битката за туристи Турция, която традиционно поддържа ниски цени в бранша. Стойчева подчертава обаче, че в Турция държавата подпомага активно туристическия бизнес с активно рекламиране на страната в редица западноевропейски държави и в специализирани изложения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още