IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Каолин придоби 100% от капитала на албанско дружество

Албанското дружество е с предмет на дейност добив на индустриални минерали и е един от водещите производители на варовици в страната

16:22 | 14.12.07 г.
Каолин придоби 100% от капитала на албанско дружество

Каолин АД е придобило 100% от капитала на “M.I.D AL” Shpk., Албания, съобщи БФБ-София. Цената на сделката не се съобщава.

Албанското дружество е с предмет на дейност добив на индустриални минерали и е един от водещите производители на варовици в страната. Дружеството оперира кариера в непосредствена близост до Тирана. Основната част от продукцията е предназначена за строителството.

Инвестицията в Албания е стъпка от реализацията на стратегията на Каолин АД за разширение на пазарното присъствие в динамично развиващите се пазари в района на Югоизточна Европа. Каолин АД вече притежава дружества в Сърбия, Украйна и Румъния.

В началото на месеца Каолин учреди дружество за производство на фотоволтаични модули и фотоволтанични електроцентрали.

За деветмесечието компанията отчита ръст на продажбите от 22,4% на годишна база до 85,7 млн. лв. Консолидираната нетната печалба за групата се увеличава със 137,6% на годишна база до 17 млн. лв.

Днес книжата на Каолин се обезцениха с 1,84% до 17,8 лв., като по позицията минаха 11 387 лота.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още