IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Завърши приватизационната процедура за Топлофикация Пловдив

Австрийската EVN придоби правото на собственост върху акциите на топлофикационното дружество

15:24 | 14.12.07 г.
Завърши приватизационната процедура за Топлофикация Пловдив
Агенцията за приватизация джироса временното удостоверение на EVN AG, Австрия за 25 850 307 броя акции, представляващи 100% от капитала на “Топлофикация Пловдив” ЕАД, съобщиха от АП.

С това австрийската компания придобива правото на собственост върху продаваните акции и приватизационната процедура е завършена.

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 32,1 млн. евро, като купувачът се задължава да не прехвърля акциите на дружеството, правата и задълженията, произтичащи от договора, както и да не намалява участието си в капитала му под 51% за срок от три години, освен с предварително разрешение на Агенцията за следприватизационен контрол.

Освен това купувачът се задължава да запази основния предмет на дейност и да не допуска ликвидация или преобразуване на дружеството за срок от три години. Купувачът се задължава още да осигури дружеството да не прекъсва снабдяването с топлинна енергия освен в случаите, предвидени в лицензията, издадена на дружеството.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още