IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха на "Мечел" да е съсобственик в приватизираната Топлофикация Русе

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване на пряк съвместен контрол от страна на „Мечел интернешънъл холдингс” АГ, Швейцария, върху „Топлофикация-Русе” ЕАД, съобщиха от пресцентъра на КЗК

12:51 | 14.12.07 г.
Разрешиха на "Мечел" да е съсобственик в приватизираната Топлофикация Русе
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване на пряк съвместен контрол от страна на „Мечел интернешънъл холдингс” АГ, Швейцария, върху „Топлофикация-Русе” ЕАД, съобщиха от пресцентъра на КЗК.

Към момента целият капитал на „Топлофикация-Русе” ЕАД е собственост на „Холдинг Словенске Електрарне” ООД, Словения, като окончателно приватизацията приключи през септември.

След сключването на сделката „Мечел интернешънъл холдингс” ще притежава 49% от акциите на дружеството.

„Мечел интернешънъл холдингс” е част от групата "Мечел", която добива и продава въглища и кокс от миннодобивни региони в Руската федерация. Групата не е присъствала на българския пазар.

„Топлофикация-Русе” ЕАД е монополист на пазара на топлоенергия, съобразно нормативната уредба на страната, която позволява издаване на само една лицензия за пренос, сочи анализът на КЗК. Що се отнася до пазара на електроенергия, делът на дружеството е значително под установения праг за господстващо положение.

Комисията счита, че предстоящото придобиване не би могло да доведе до негативни последици на съответните пазари.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още