IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разрешиха на Приста Ойл и Верила Лубрикънтс да създадат съвместно дружество

Постановено е предварително изпълнение на решението

14:12 | 13.12.07 г.
Разрешиха на Приста Ойл и Верила Лубрикънтс да създадат съвместно дружество
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши създаване на съвместно предприятие от страна на „Приста Ойл” ЕАД, София, и „Верила Лубрикънтс” ЕАД, София, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Постановено е предварително изпълнение на решението.

Целта на концентрацията е да спомогне дейността на дружествата да бъде модернизирана и приведена в съответствие със стандартите на ЕС, като е планирано производство на автомобилни и моторни масла от по-висок клас, обобщават от КЗК.

Комисията е анализирала засегнатите пазари на производство на масла, греси и авто-козметика, като проучването е показало, че предстоящата сделка не би могла да доведе до съществена промяна на позициите на „Приста Ойл” ЕАД и „Верила Лубрикънтс” ЕАД.

От КЗК не очакват новото предприятие да повлияе негативно на разглежданите пазари или да доведе до установяване или засилване на господстващо положение.

Приста Ойл е част от холдинга Приста Ойл Груп Б.В. заедно с Монбат АД. В интервю за Investor.bg председателят на Управителния съвет на Монбат заяви, че се планира след две години да бъде взето решение Приста ойл да стане публично дружество.

Едноличен собственик на Верила Лубрикънтс е регистрираната във Великобритания ДЛС Кемикълс Лимитид.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още