IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 декември

08:00 | 13.12.07 г.
Преглед на печата за 13 декември
Компанията за недвижими имоти "Форос": Продължаващото строителство на молове във Варна е пагубно
в. Дневник
 
Анализите на компанията за недвижими имоти "Форос" показват, че ако обявените намерения за изграждане на молове във Варна се реализират, търговските площи, които ще излязат на пазара, няма как да бъдат отдадени под наем. Това каза Добромир Ганев, управител на компанията. Той прогнозира, че през следващите година - година и половина част от проектите ще променят концепциите си. Това ще стане дори още преди да започне строителството на обектите. "Ако всички проекти бъдат реализирани по подобие на първите три, това ще бъде пагубно за тях", коментира управителят на "Форос".

С откриването на двата големи търговски центъра от типа мол - "Централ плаза" и "Пфое мол", през 2007 г. на пазара на недвижими имоти във Варна за пръв път са се появили търговски площи от нов вид. Те, както и проектите за бъдещите молове във Варна не са се намалили цените на търговските площи в централната част на града.

Създателят на "Техномаркет" ще строи център за продажби с намаления
в. Дневник
 
Компанията "К и К електроникс", която е създател и акционер във веригата за бяла и черна техника "Техномаркет", започва през следващата седмица изграждането на търговски център за продажба на маркови стоки с намаления - "София аутлет център". Информацията съобщиха представители на проекта.
"София аутлет център" засега е вторият специализиран обект в столицата, в който ще се продават маркови облекла на цени с намаление. Наскоро в София отвори "Принцес аутлет център", който се намира в "Младост" и работи по подобна концепция.
 
Проверяват “Булгаргаз” заради наети офиси в петзвезден хотел
в. Новинар
 
Министерството на икономиката и енергетиката започва проверка за наетите от “Булгаргаз холдинг” помещения за офиси в столичния петзвезден хотел “Анел”. Това съобщи вчера икономическият министър Петър Димитров преди заседанието на правителството. Той отказа да коментира случая, преди да са готови резултатите от проверката. Като държавно предприятие “Булгаргаз” не може да наема помещения, без да е получило съгласието на министерството.

Проверяват по райони незаконните клетки
в. Новинар
 
Да се направи проверка по райони за незаконните гаражни клетки и схема за паркиране в столицата до средата на февруари 2008 г. настоя вчера главният архитект на София Петър Диков пред архитектурната комисия в Столична община. По думите му една гаражна клетка заема място на две паркоместа, а голяма част от тях са разположени върху публични паркинги. Според арх. Диков софиянци паркират незаконно, защото нямат алтернатива. Затова е необходима схема за законно паркиране.
 
Минаваме на свещи
в. Стандарт
 
Режим на тока ни заплашва след Нова година. Ако не спрем износа на електричество, рискуваме поне 9 месеца държавата да е като дискотека. Това сочи енергийният баланс на страната, представен на депутатите от ръководството на НЕК. Няма да ни достигат 1,3 милиарда квтч ток, алармира Митю Христозов, шеф на Централно диспечерско управление към Електроенергийния системен оператор. Сметките са правени при ръст около 2% на ползваната еленергия. През последните месеци консумацията е скочила близо 4%, добави Христозов. Проблем е и това, че ТЕЦ "Варна" няма достатъчно въглища, а след 1 януари ще бъде затворен един 200-мегаватов блок в "Бобов дол".
 
Лорд ни вдига къщи слънчогледи
в. Стандарт
 
Уникален суперлуксозен комплекс "Черноморски градини" ще бъде вдигнат по родното море. Специално за България световноизвестният архитект сър Норман Фостър е проектирал екокъщи, които спират бриза и събират много слънце по верандите си.
"Блек сий гардънс" няма да е само курорт, но и място за живеене, обясни британецът. Комплексът ще е забранена зона за коли. Така "Черноморски градини" ще е екочист, тъй като няма да има никакви емисии от вредни газове.
Комплексът ще се вдигне северно от град Бяла, на брега на морето. Той ще се простира върху 2000 декара. В него ще има пет отделни "селца", свързани помежду си.

Държавата ще купува земи срещу допълнителна пенсия
в. Сега
 
За да стимулира уедряването на земята, държавата обмисля да даде възможност на пенсионерите да й продават нивите си, а вместо пари в брой хазната да им изплаща всеки месец добавки към пенсиите. Това съобщи вчера Кирил Стоянов, експерт в дирекция "Поземлени отношения" към аграрното ведомство.
По думите му земеделското министерство предвижда идеята да влезе в специален закон за комасацията. Практиката е взета от страните в Европейския съюз, а средствата за добавки към парите за старост ще идват или от хазната, или от фондовете на ЕС.
 
"Приста ойл" ще управлява бизнеса с масла на сръбската РНБ
в. Дневник
 
Водещата на българския пазар компания за производство и продажби на смазочни масла - русенската "Приста ойл", ще продава моторни и индустриални масла на пазара в бивша Югославия с известните в Сърбия търговски марки "Галах" и "Корсантин". В сряда българската компания и сръбската "Рафинерия нафте Белград" (РНБ), приватизирана преди година от гръцката химическа компания "Неохимики", обявиха съвместен проект за стратегическо партньорство. Проектът предвижда "Приста ойл" да управлява бизнеса с масла на гръцкото предприятие в Белград, което включва дистрибуцията на продукцията на РНБ на сръбския пазар, осигуряването на ноу-хау в производството, както и доставките на суровини и материали.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 13.12.07 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още