IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре спират търговията с акциите на Мостстрой за три дни

Решението е взето във връзка с гласувания днес сплит на акциите от 10 към 1

17:08 | 12.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
От утре спират търговията с акциите на Мостстрой за три дни

Във връзка с проведеното днес Общо събрание на акционерите на Мостстрой АД-София, на което е взето решение за намаляване номиналната стойност на една акция в съотношение 10 към 1, временно се спира търговията с акциите на дружеството за срок от 3 дни, считано от утре, 13 декември. Това съобщава БФБ-София.

Решението е взето във връзка с член 64. от правилника на борсата, който гласи, че се допуска временно спиране на търговията с дадена емисия при настъпване на събитие, свързано с ценните книжа или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената на ценните книжа.

Срокът на временното спиране може да бъде удължен с решение на Съвета на директорите на Борсата и с разрешение на Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” до края на деня, в който се регистрира новата номинална стойност на акциите в Централен депозитар АД, се казва още в съобщението.

Днес акциите на Мостстрой поскъпнаха с 1,89% до средна цена от 2 658,40 лв. за брой.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още