IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма да пускат в страната камиони и автобуси с износени гуми

Обект на повишен контрол ще е техническата изправност на влизащите у нас товарни автомобили

15:54 | 07.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Няма да пускат в страната камиони и автобуси с износени гуми

Камионите и автобусите с износени гуми ще бъдат спирани на граничните пунктове при усложнени зимни условия, съобщиха от МВР.

Това предвиждат допълнителните мерки за осигуряване на безопасността на движението по пътищата на страната, които ще се прилагат съвместно от звената на "Гранична полиция", КАТ и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта.

Обект на повишен контрол ще е техническата изправност на влизащите у нас товарни автомобили. Засилените мерки на ГКПП се налагат поради недостатъчната подготовка на превозните средства за пътуване при зимни условия.

Контролът ще бъде осъществяван при подадена информация от фонд "Републиканска пътна инфраструктура" за утежнена пътна обстановка с обилен снеговалеж. На базата на такава информация ще се извършва и пренасочване на трафика по маршрути, които са проходими, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още