IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп Холд с ново дъщерно дружество за инфраструктурно строителство

Компанията ще участва в учредяването на акционерно дружество с парична вноска в размер на 45 хил. лв., представляващи 90% от капитала

10:20 | 07.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Трейс Груп Холд с ново дъщерно дружество за инфраструктурно строителство

Трейс Груп Холд” АД ще увеличи структурата си с нова дъщерна компания за инфраструктурно строителство и ремонти. Компанията ще участва в учредяването на акционерно дружество с парична вноска в размер на 45 хил. лв., представляващи 90% от капитала, става ясно от решение на Съвета на директорите на холдинга.

Дружеството ще емитира 50 хил. акции с номинал 1 лв., като останалите 10% от капитала ще бъдат притежание на „Галини – Н” ЕООД с едноличен собственик доц. д-р инж. Николай Михайлов.

Седалището на новата компания ще бъде в град Кърджали. Тя ще кандидатства и изпълнява поръчки за инфраструктурно строителство в района на Централна Южна България. Създаването й е част от инвестиционната стратегия на холдинга и ще бъде финансирано със средства от увеличението на капитала”, пояснява инж. Цветан Цонев, изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд”.

Холдингът, който в края на октомври осъществи първично публично предлагане на акции на БФБ-София с рекордно презаписване, обединява 10 браншово обвързани компании. В четвъртък от борсата съобщиха, че са получили заявление за регистрация на емисията на компанията в размер на 2 200 000 лева, разпределени в 2 200 000 акции с номинал 1 лев. Предстои вписване на емисията и в регистъра на Комисията за финансов надзор.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още