IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха с 50 хил. лв. издателство заради увреждане доброто име на конкурент

Просвета-София АД е разпространило писма до институции, които съдържат необосновани обвинения към Бит и Техника ООД

14:45 | 06.12.07 г.
Глобиха с 50 хил. лв. издателство заради увреждане доброто име на конкурент
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществена санкция от 50 хил. лв. на „Просвета - София“ АД за извършено нарушение по чл. 31, ал. 1, във връзка с чл. 30 от Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по молба на „Бит и Техника” ООД, гр. Варна - специализирано издателство за учебници и учебни помагала. Дружеството е публикувало „Домашен бит и техника за 2 клас”. Учебникът отговаря на нормативната уредба и е одобрен от министъра на образованието и науката.

Просвета - София” е разпространило писма до МОН, до Великотърновския и до Пловдивския университет, които съдържат необосновани обвинения към молителя. Използвани са неверни факти и определения, насочени към уронване на авторитета на „Бит и Техника” ООД, уточняват от комисията.

Становището на КЗК е, че подобно поведение противоречи на добросъвестната търговска практика и е в състояние да увреди доброто име и доверието към конкурентното предприятие.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още