IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Ууд ще търси от пазара 12,4 млн. лв., погасява задължения

86,25% от постъпленията от увеличението на капитала се предвижда да отидат за погасяване на задължения

13:57 | 06.12.07 г.
Алфа Ууд ще търси от пазара 12,4 млн. лв., погасява задължения
На проведено заседание на Съвета на директорите на Алфа Ууд България АД-Долни Чифлик е взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 206 870 лева на 620 610, чрез издаване на нови 413 740 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 30 лева всяка, съобщи БФБ-София.

Капиталът на Алфа Ууд ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 297 120 броя нови акции. Ако се запишат всички нови акции в дружеството ще постъпят малко над 12,4 млн. лв.

Постъпленията от увеличението на капитала се предвижда да се използват за покриване на задължения на Алфа Ууд България към кредиторите Enderby Services Limited и Alfa Wood A.E.B.E. в размер на 10,66 млн. лева, представляващи 86,25% от постъпленията, и за инвестиция в нови технологии за рационално използване на енергийните ресурси и затваряне цикъла на производството – 1,7 млн. лева, представляващи 13,75% от постъпленията.

Alfa Wood A.E.B.E и Enderby Services Limited са двата най-големи акционера в Алфа Ууд България.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението за публично предлагане в “Държавен вестник”.

Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава 1 право, даващо възможност за записване на 2 нови акции. Всяко лице може да запише най-малко една нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по две.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала на дружеството, е Обединена българска банка АД.

В обяснителните бележки към финансовите отчети за деветмесечието е записано, че през третото тримесечие Алфа Ууд България е инвестирало в едно от основните си производства – в цеха за производство на ПДЧ, като размерът на заплануваната инвестиция е 1 млн. евро. Основни цели са увеличаването на капацитета на цеха, висока ефективност на производствените машини, гарантиране на качеството и надеждността на произведената продукция, намаляване на производствените рискове.

До момента по позицията на Алфа Ууд са прехвърлени 290 акции на цена между 47,5 и 49,6 лв.

Свързани компании:

Алфа Ууд България АД(AL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още