IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3,61 лв. е минималната цена в аукциона за Ломско пиво*

Средната цена, по която се класират пазарните поръчки, е 3,78 лв. за акция. Непродадените акции няма да се предлагат отново

11:06 | 06.12.07 г.
3,61 лв. е минималната цена в аукциона за Ломско пиво*

Минималната цена в проведения днес аукцион за 900 хил. акции на Ломско пиво е 3,61 лв. за акция.

Средната цена, по която се класират пазарните поръчки, е 3,78 лв. за акция. Максималната цена е 4,25 лв. за акция, а голяма поръчка за 250 хил. акции на цена 4 лв. повлия най-много върху средната цена и изпълнението на пазарните поръчки.

Подадените лимитирани поръчки бяха за 2 млн. акции. Пазарните поръчки бяха за едва 442 хил. лв. и чрез тях се осъществиха сделки за около 117 хил. акции.

Останаха непродадени около 65 хил. акции, поради блокиране на аукциона при цена 3,6 лв. Продадени бяха 834 950 акции.

Взето е решение останалите непродадени днес около 65 хил. акции на Ломско пиво АД, да не се предлагат на борсата, а да се добавят към мажоритарния пакет от 60%, за който се водят разговори за продажба, каза за Investor.bg Прокопи Прокопиев, директор Корпоративна политика в Енемона АД.

Миналата седмица изпълнителният директор на Енемона Прокопи Прокопиев, заяви за Investor.bg, че до края на юни догодина ще бъде продаден остатъчният пакет акции от капитала на Ломско пиво, които са собственост на Агро инвест инженеринг.  

Общата стойност на въведените поръчки днес е за 7,72 млн. лв., а на класираните за 3,16 млн. лв.

Оферти за участие в търга се подаваха от 9:30 до 11:00 часа. Чрез смесен закрит аукцион бяха предложени още 20% от капитала на Ломско пиво АД, след като през пролетта бяха продадени 20%. Продавач е мажоритарният собственик на пивоварната АгроИнвест Инженеринг АД, който, от своя страна, е собственост на Енемона АД. Минималната цена за акция в търга беше 3,5 лв., липсваше предварително определена горна граница за въвеждане на оферти.

Смесеният закрит аукцион гарантира на продавача максимално добра цена,  защото липсва презаписване, което реално води до по-ниска цена, а класираните поръчки се изпълняват на 100%, показва сравнителен анализ с другите методи на продажба.

*Материалът е актуализиран в 13:20 с решението за непродадените акции

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още