IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев ще обяснява за какво ще се харчи излишъкът

Кабинетът вече обяви, че част от парите ще бъдат използвани за нова инфраструктура, както и за доизграждане на софийското метро

09:14 | 06.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Станишев ще обяснява за какво ще се харчи излишъкът

Министър-председателят Сергей Станишев ще даде пресконференция днес в Гранитната зала на Министерски съвет. Пресконференцията, в която ще участва и министърът на финансите Пламен Орешарски, е по повод полученото от Народното събрание разрешение, за сметка на преизпълнението на приходите да бъдат предоставени до 900 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити по републиканския бюджет за 2007 г.

Ще бъде обявено точното разпределение на средствата по различните направления, съобщават от правителствената информационна служба.

Кабинетът вече обяви, че част от парите ще бъдат използвани за изграждане на пътна, железопътна, екологична и друга инфраструктура, както и за метрополитена в София.

Друга част ще бъде за изпълнение на поети от страната ни ангажименти към ЕС по глава "Енергетика" и "Телекомуникации и информационни технологии".

Ще бъдат отпуснати и временни безлихвени заеми на общините от централния бюджет за финансиране на разходи, в това число и за данък върху добавената стойност, по одобрени проекти и програми, съфинансирани от Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още