IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха брокери на недвижими имоти, използвали поверителна информация

Четирима бивши служители на Фортън са разпространявали оферти до клиенти на компанията от свое име

14:48 | 05.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха брокери на недвижими имоти, използвали поверителна информация
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи имуществени санкции в размер на 12 000 лв. на Соурс ООД, София, за нарушение на чл. 30 и чл. 35 от Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията. Чл. 30 забранява всяко действие или бездействие при осъществяване на стопанска дейност, което е в противоречие с добросъвестната търговска практика и уврежда или може да увреди интересите на конкурентите в отношенията помежду им или в отношенията им с потребителите.

КЗК санкционира още Вили Кормева, Красимир Димитров, Савина Танчева и Радостин Хаджииванов с общо 4 хил. лв. за нарушение на чл. 35, ал. 1 от ЗЗК, според който се забранява узнаването, използването или разгласяването на производствена или търговска тайна в противоречие с добросъвестната търговска практика.

Производството е образувано по молба на Фортън Интернешънъл АД, София – посредник при сделки за недвижими имоти. Санкционираните лица са бивши служители на фирмата и настоящи съдружници в Соурс ООД, която оперира на същия пазар.

КЗК установи, че въпросните служители са разпространявали оферти до клиенти на Фортън от свое име. Те са използвали поверителна информация за недвижими имоти в близост до „София еърпорт център” и документи, които представляват интелектуална собственост на Фортън.

Комисията счита, че подобно поведение противоречи на добросъвестната търговска практика и би могло да увреди интересите на конкурентите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още