IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЗПАД Армеец с ръст в премийния приход от 58 на сто

Ръстът в премийния приход изпреварва този на пазара, който е 18,74 на сто

13:46 | 05.12.07 г.
ЗПАД Армеец с ръст в премийния приход от 58 на сто
Премийният приход на ЗПАД Армеец за деветте месеца на 2007 г. е 59 млн. лв., което е увеличение от 58 на сто на годишна база, съобщиха от застрахователната компания.

Ръстът в премийния приход изпреварва този на пазара, който е 18,74 на сто.

За деветте месеца на годината пазарният дял на дружеството при застраховката „Каско”  спрямо предходната година се увеличава от 7% на 9%, а по „Гражданска отговорност” ръстът от 44% (при 5,80% за целия пазар) изкачва Армеец с едно място напред в класацията с пазарен дял от над 5%.

ЗПАД „Армеец” е сред първите три компании по приходи в застраховките „Злополука” и „Помощ при пътуване”, с пазарен дял от над 12%. Клиенти на Армеец са над 50% от лицензираните превозвачи и други авиационни оператори в страната.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на застрахователната компания Румен Георгиев заяви, че има възможност за евентуално листване на акциите на дружеството на БФБ-София през 2008 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още