IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пуснаха застраховка срещу безработица

Застраховката „Кредитна протекция” покрива и дълга, и месечните вноски при настъпване на застрахователно събитие

13:07 | 05.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пуснаха застраховка срещу безработица

В стратегическо партньорство с международната застрахователна компания Кардиф-Животозастраховане УниКредит Булбанк за първи път в България предлага на новите си кредитополучатели застраховка „Кредитна протекция“, която покрива рисковете от дълга, временна или постоянна нетрудоспособност, смърт, продължителни болнични и безработица, съобщават от банковата институция.

Според проучване на финансовата институция тежките заболявания, смърт, безработица, неочакван инцидент, който води до нетрудоспособност или пътно-транспортно произшествие, са основните притеснения на кредитополучателите. Близо 70% от тях искат да се застраховат срещу тези рискове, се казва още в съобщението.

Застраховката може да се сключи за всички кредитни продукти на индивидуални клиенти – ипотечни и потребителски заеми. Ако някой от рисковете се реализира, месечните вноски по заема или пък цялата сума ще се заплащат от застрахователя и няма да притеснят клиента или близките му. Кредитополучателят ще получи и защита от риска „Безработица”, съобщават още от УниКредит Булбанк. До момента този риск не можеше да се покрие от никой застраховател на българския пазар.

Масово предлаганата до момента застраховка „Живот” за кредитополучателите в България покрива единствено рисковете смърт и трайна нетрудоспособност и то само главницата по дълга, но не и лихвите, които остават да тежат на близките на кредитополучателя. Застраховката „Кредитна протекция” покрива и дълга, и месечните вноски при настъпване на много повече рискове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още