IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК одобри образуването на Зърнени храни България

Комисията е постановила предварително изпълнение на решението

11:58 | 05.12.07 г.
КЗК одобри образуването на Зърнени храни България
Комисията за защита на конкуренцията разреши сливането на “Слънчеви лъчи България” АД, “Зърнени храни трейд” АД, “Бек Интернешънъл” АД, “Зърнени храни – Вълчи дол” АД, “Зърнени храни – Балчик” ЕАД, “Зора” АД, “Прима Агрохим” ЕООД и “Химимпорт Агрохимикали” ЕООД, съобщиха от КЗК.

В резултат на сделката всички активи и пасиви на предприятията ще преминат към новоучреденото дружество “Зърнени храни България” АД, гр. София.

Комисията е постановила предварително изпълнение на решението.

Проучването на институцията показва, че сливането ще се отрази основно на пазара на търговия със зърнени и маслодайни култури и на пазара за производство на растителни масла и мазнини. Предвид пазарните дялове на участниците, не се очаква концентрацията да повлияе съществено в този сектор. В стратегията за развитие на “Зърнени храни България” АД е предвидено през 2008 г. да започне производство на биодизел.

КЗК счита, че планираната концентрация няма да доведе до негативни промени на разглеждания пазар.

Консолидираната печалба на Зърнени храни България за деветмесечието на 2007 г. е 6,35 млн. лв., което е ръст с 1,2 млн. лв. спрямо 5,15 млн. лв. за същия период на 2006 г. Консолидираните приходи на годишна база нарастват с 27,6% до 52,17 млн. лв. за деветмесечието на 2007 г.

Поръчки за участие в първоначалното публично предлагане на до 42 696 400 акции от Зърнени храни България АД или до 25% от капитала на дружеството ще се приемат от 12 декември до 17 ч. на 14 декември.

Ценовият диапазон е определен на 4,4-5,6 лв. за акция.

Свързани компании:

Зърнени храни Трейд АД(A31A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още