IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приключи рехабилитацията на пътя Симитли-Разлог

Обновяването на пътя се извърши по проект на стойност 10,178 млн. евро, финансиран по програма ФАР

11:21 | 04.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Приключи рехабилитацията на пътя Симитли-Разлог
Рехабилитацията и частичната реконструкция на основното трасе на пътя II-19 Симитли-Разлог е вече завършена и в момента се изпълняват довършителните работи по аварийните площадки, поставянето на еластичните огради и оформянето на ландшафта, съобщиха за БТА от ръководството на клон "Югозапад" на "Главболгарстрой - инфраструктурно строителство" АД, което е главен изпълнител на проекта заедно с "Главболгарстрой".

Обновяването на тази важна пътна артерия, която преминава през прохода Предел и води към курортните зони в района на Разлог и Банско, се извърши по проект на стойност 10,178 млн. евро, финансиран по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество България – Гърция.

Трасето бе разделено на три участъка с обща дължина 36,336 км. Два от тях бяха завършени през миналата пролет, а през последните месеци продължи работата по третия, който ги свързва и е с дължина 9,5 км. Той започва от разклона за село Долно Осеново и завършва при бензиностанцията на "Петрол" в местността "Предела".

На няколко места пътят минава по ново трасе и строителството на практика е имало характер на
реконструкция. Изградени са и трети ленти за бавно движещи се автомобили. Първата е с дължина 860 метра, а втората - 1530 метра. Построени са нови водостоци, подпорни стени, мостови съоръжения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още