IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Повишиха кредитния рейтинг на ЗПАД Армеец

Рейтингът е повишен заради по-добрите показатели на финансовото състояние и инвестиционната дейност на компанията

12:26 | 03.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Повишиха кредитния рейтинг на ЗПАД Армеец
Българска агенция за кредитен рейтинг АД повиши дългосрочния рейтинг на ЗПАД Армеец за способност за изплащане на искове от BB+ на iBBB- за перспектива и стабилност, съобщиха от дружеството.

Рейтингът е повишен заради по-добрите показатели на финансовото състояние и инвестиционната дейност на компанията, повишаването на ликвидността и инвестиционната доходност.

В доклада си кредитната агенция запазва много добрата си оценка за мениджмънта на ЗПАД Армеец. Дружеството държи 7% от пазарния дял у нас.

Мажоритарен собственик на ЗПАД Армеец е ЦКБ Груп Асетс Мениджмънт, което е част от Химимпорт. Сред миноритарите са Министерство на отбраната и предприятия от отбранителната промишленост.

В интервю за Investor.bg изпълнителният директор на застрахователната компания Румен Георгиев заяви, че има възможност за евентуално листване на акциите на дружеството на БФБ-София през 2008 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още