IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 3 декември

08:18 | 03.12.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 3 декември
Прогнози пратиха ремонта на кабинета за януари
в. Дневник

Ремонт на кабинета ще има, защото Симеон Сакскобургготски е казал, че желае такъв - въпросът е дали ще бъде преди или след Нова година. Това заяви в неделя депутатът от левицата Петър Кънев пред БНР, като уточни, че изразява лично мнение. По думите му нещата в НДСВ са във фаза, в която Сакскобургготски е изявил желанието си за промени. Кънев прогнозира, че предстоят "спокойна Коледа и Нова година", а от януари "ще бъдем свидетели на събития". Смени в началото на 2008 г. прогнозира и Николай Свинаров, който миналата седмица напусна НДСВ.

Източници от НДСВ, близки до Сакскобургготски, в недля отново заявиха, че лидерът им не е споделял с тях желание да се лиши от някой от министрите си. Техните прогнози обаче също са за предстоящ ремонт на кабинета.

"Екуест" продава веригата "Фамилия"
в. Дневник

Инвестиционният фонд "Екуест" продава търговската си верига "Фамилия" и води преговори с четири потенциални купувача. Информацията потвърди за "Дневник" управляващият партньор във фонда Георги Крумов. Продажбата трябва да стане факт всеки момент и така "Екуест" ще излезе от търговията на дребно само две години след като купи първия си дял от "Фамилия".

От създаването си през 2000 г. до момента веригата смени няколко пъти собствениците си, формата на управление и концепцията си и сега е на път да го направи още веднъж. Водим напреднали преговори и скоро ще ги финализираме, каза Георги Крумов, без да посочва кой ще е новият собственик.

Цените на панелките тръгват надолу
в. Сега

Цените на панелките ще останат на сегашните си нива през 2008 г., а някои от тях ще тръгнат и надолу, прогнозира вчера пред БТВ шефът на Национално сдружение "Недвижими имоти"(НСНИ) Орлин Владиков. "Най-вероятно цените на панелните жилища ще останат на сегашните си нива и през следващата година, макар че допускам по-старите от тях да поевтинеят от 15 до 25%", заяви той.

Алкохолният пазар продължава да забавя темпа на растеж
в. Дневник

През тази година продажбите на алкохолни напитки в България се увеличават, но с по-бавен темп в сравнение с предходните пет години. Това показва последното изследване на международната компания за пазарни проучвания "Евромонитор". Прогнозата на анализаторите е, че до края на годината обемът на продажбите на алкохол в България ще нарасне с 5%, а стойността им - с 8%.

Забавянето на темпа на растеж в продадените количества се дължи на по-слабото представяне на сегмента на високоалкохолните напитки. От друга страна, важни фактори за по-силния ръст на стойността на продажбите бяха оттеглянето на бирените компании от агресивните ценови промоции, инициирани през лятото на миналата година, лек ръст на цените на някои марки алкохолните напитки местно производство и повишаване на стойността на продажбите на вино. Бирата продължава да е най-големият сегмент от пазара на алкохолни напитки. Категорията на луксозните бири ще отбележи 18% годишен ръст, което я прави най-бързо развиващия се сегмент при пивото.

САЩ искат още една база у нас
в. Сега

САЩ са пожелали да изградят още една военна база в района на град Сунгурларе, похвали се кметът Георги Кенов. Тя щяла да е за 3000 военни, които да се сменят на ротационен принцип. Миналата седмица Кенов вече е провел първоначални разговори с дипломати от американското посолство, които го уверили, че имат намерение да инвестират близо 150 млн. долара в базата. Замисълът е тя да е в района на близкото село Чубра.

Хлябът може да поскъпне с 15% след Нова година
в. Новианр

С 15% ще поскъпне хлябът от догодина, ако в бюджета за 2008 г. не бъдат предвидени пари за обработка на земя за фермерите, предупредиха отново от бранша. Според производители средствата, които се отпускат от еврофондовете, са твърде малко, за да въведат по-добри земеделски практики, които да не оскъпяват продукцията им и да увеличат производството си.

200 000 бягат от доктора си
в. Стандарт

200 000 недоволни българи се очаква да сменят личния си доктор до Нова година, показа проверка на "Стандарт". Почти по толкова го правят всеки път, когато здравната каса даде възможност за избор на ново джипи. Това става през юни и декември. Основните причини са безкрайното висене пред кабинетите и отказът на доктора да дава направления за специалист. Хиляди пък се оплакват на горещия телефон на касата - 0800 14 800, че не могат да открият лекаря си в почивните дни или през нощта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още