IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глоба от 40 хил. лв. за ТЕЦ Варна за замърсяване на въздуха

На 1 август при аварийна ситуация в ТЕЦ-а е изключено високото напрежение на пречиствателните съоръжения на 3 от котлите в продължение на 26 часа

15:47 | 30.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 40 хил. лв. за ТЕЦ Варна за замърсяване на въздуха
Районната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Варна е издала три наказателни постановления за налагане на еднократни санкции на ТЕЦ-Варна ЕАД, с. Езерово, за общо 39 684 лева за наднормено замърсяване на атмосферния въздух с прах, съобщиха от екоинспекцията.

Наложените санкции са за възникналата на 1 август тази година аварийна ситуация в ТЕЦ-Варна, при която е изключено високото напрежение на пречиствателните съоръжения - електрофилтри на 3 от котлите в продължение на 26 часа.

През този период котлите са продължили работата си при максимално натоварване, вследствие на което атмосферният въздух е бил наднормено замърсен с прах.

Наказателните постановления са за всеки един от продължилите работа котли без необходимото пречиствателно съоръжение в деня на аварийната ситуация.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още