IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До Нова година делът на нелегалните таксита ще стигне 20%

Повишение на цените щяло да има само ако горивата поскъпнат с над 5 на сто през зимния сезон

13:24 | 30.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
До Нова година делът на нелегалните таксита ще стигне 20%

В момента 10% от такситата са нелегални, като този процент ще скочи с още около 10 процентни пункта и по Новогодишните празници броят на жълтите коли, които не разполагат с всички необходими документи, ще стигне 20%. Това каза Румен Крумов, председател на Националния съюз на таксиметровите превозвачи преди започването на семинар "Таксиметрови превози - регулация и добри практики", предаде БГНЕС.

Според Крумов проблемът с нередовните таксита няма да се реши само с определени кампанийни мерки, а с последователни решения. Очаква се много от жълтите коли по Новогодишните празници да започнат да работят и на двойни тарифи.

За момента не се предвижда ново увеличение на цените на жълтите коли. През този зимен сезон това може да стане само ако цените на горивата скочат над 5%.

Някои от организациите, които обединяват таксиметрови шофьори, искат неща, които пазарната икономика не може да допусне“, посочи Крумов. Такива са исканията за промени в регламента и контрола, които не съответстват на европейските принципи.

В момента има нужда от методика в закона за определяне на представителност на браншовите организации и как да се правят различни видове предложения, защото в последно време се наслушахме на нереалистични предложения от страна на таксиметрови представители относно цени за пробег километър в рамките на 1,50 лева, както и един лев за втори пътник“, коментира Крумов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още