IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат 1 млн. лв. за изпълнение на комуникационна кампания по ОПАК

Трима от участниците в процедурата са били отстранени заради непълнота и неизрядност на изискуемите документи

12:51 | 30.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат 1 млн. лв. за изпълнение на комуникационна кампания по ОПАК
Консорциум „За диалог с администрацията" предложи цена от 1 млн. лв. без ДДС за изпълнение на обществената поръчка с предмет „Информиране на широката общественост, потенциалните бенефициенти и бенефициентите по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) за целите на програмата, възможностите за финансиране и ползите от изпълнението й за гражданите и бизнеса, свързани с ефективното управление на държавната администрация”, съобщиха от Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Участниците в откритата обществена поръчка бяха четирима - консорциум „За диалог с администрацията”; фирма „ОМ София” ООД; консорциум „РестАрт Прима” и консорциум „Юнайтед Експертс”. След разглеждане на подадените от участниците оферти комисията, назначена да проведе процедурата, допусна до втория етап от оценяването (отварянето на ценовото предложение) само консорциума „За диалог с администрацията".

Останалите трима участници бяха отстранени поради непълнота и неизрядност на изискуемите документи. Някои от допуснатите пропуски са липса на баланс и отчет за приходите и разходите за изискуеми периоди, при което не може да бъде удостоверена финансовата стабилност на участника; липса на декларации от членове на управителните органи за отсъствие на обстоятелства по чл. 47 от ЗОП, при което не може да се удостовери дали тези лица не са осъждани и нямат задължения; представени са Удостоверения за актуално състояние с дата на издаване повече от 3 месеца преди подаване на офертата, при което не може да се удостовери дали не са настъпили промени в управителните органи на участника и дали се представлява от лицата, които са подписали офертите; липса на справка за основните договори, при което не може да се удостовери дали участника има необходимия капацитет за изпълнение на поръчката; част от документите не са подписани по надлежния ред и др.

Предмет на настоящата обществена поръчка са дейности, предвидени по Приоритетна ос ІV „Техническа помощ" на ОПАК и в Комуникационния план по оперативната програма. Тези дейности трябва да бъдат разпределени в периода до 31 декември 2008 г.

Целта е да се повиши обществената информираност за ОПАК и да се осигури прозрачност и откритост при нейното изпълнение. Това означава популяризиране сред широката общественост, гражданите и бизнеса на обхвата и целите на ОПАК, резултатите от изпълнението на програмата и приноса на Европейската общност в този процес; информиране на потенциалните бенефициенти за финансовите възможности, предоставени от Европейския социален фонд чрез ОПАК, и за критериите за допустимост на проектите по нея; запознаване на бенефициентите с техните отговорности при изпълнението на проектите по ОПАК.

Комуникационната кампания ще допринесе също така бенефициентите да кандидатстват с качествени проекти при усвояването на средства от структурните фондове и да изпълняват ефективно одобрените проекти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още