IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отнеха разрешението за обработка на тютюн на Ямбол Табак

фирмата не е изплатила изкупен тютюн на тютюнопроизводители от 6 общини и на 3 фирми

15:52 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отнеха разрешението за обработка на тютюн на Ямбол Табак
Правителството отнема за срок от 3 години разрешението за промишлена обработка на тютюн на Ямбол Табак АД – гр. Ямбол, стана ясно след днешното заседание на Министерски съвет.

Причината е, че фирмата не е изплатила изкупения тютюн тип „Ориенталски”, произход „Източен Балкан”, реколта 2004 г., на тютюнопроизводителите от 6 общини, между които Айтос, Карнобат и Поморие, а също и на 3 фирми. Общата стойност на неизплатените суми възлиза на 89 100 лв., като от тях задълженията към тютюнопроизводителите са 64 210 лв.

Към процедурата за отнемане на разрешението на Ямбол Табак се е пристъпило, след като в края на март тази година е установено, че не са осигурени средства от продажба на неоперативни активи за извършване на посочените разплащания.

Досега неколкократно е удължаван определеният на дружеството срок за погасяване на паричните му задължения за изкупения тютюн.
 
Миналата седмица ръководството на Булгартабак Холдинг обяви нова, повторна процедура за продажба на акциите на Ямбол Табак при минимална цена на пакета от 350 хил. лв.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още