IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът за новото варненско пристанище стартира до края на годината

В предстоящите планове за развитие на Варна Общинският съвет предвижда приоритетно да се работи по големи инфраструктурни проекти

14:26 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Проектът за новото варненско пристанище стартира до края на годината
До края на годината по всяка вероятност ще бъде подписан Меморандум за изграждане на новото пристанище във Варна. Това каза днес председателят на Варненския общински съвет Борислав Гуцанов на първата си официална среща за новия мандат с генералните консули на Русия – Анатолий Шелкунов, на Украйна – Володимир Посичник, и на Република Полша – Моника Паздан.

Новото пристанище ще отвори и две нови възможности за града - за морския бизнес и за туризма в региона - заради атракционната зона, която ще бъде на мястото на сегашния товарен кей.

Икономическите отношения с Русия и Украйна ще се подобрят още след построяването на новото пристанище във Варна“, смята Борислав Гуцанов. На срещата той запозна генералните консули на Русия, Украйна и Полша с плановете на Варненския общински съвет за развитието на града в следващите две години.

В предстоящите планове за развитие на Варна Общинският съвет предвижда приоритетно да се работи по големи инфраструктурни проекти, както и по изграждането на нови детски градини и училища. Успоредно с това ще работи активно и за каузата “Варна - европейска столица на културата”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още