IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха с 50 хил. лв. две варненски търговски фирми

Солид ООД се е представяло като търговски представител на производител на врати, без да има такива права

12:21 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха с 50 хил. лв. две варненски търговски фирми
Комисията за защита на конкуренцията наложи две имуществени санкции по 25 000 лв. на Солид ООД, Варна и ЕТ Димитър Дечев, Варна, за извършени нарушения на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от КЗК.

Комисията постанови прекратяване на нарушенията.

Производството е образувано по молба на Солид 55 ООД, София – производител на блиндирани гаражни и интериорни врати.

ЕТ Димитър Дечев е изключителен търговски представител на Солид 55 за района на Варна. Управителят на фирмата е и съдружник в другото ответно дружество - Солид ООД, Варна.

КЗК установи, че Солид ООД се е представяло като търговски представител на производителя на врати, без да има такива права. Предприятието е сключвало договори-поръчки, на които са били изобразени отличителните белези на Солид 55.
 
От своя страна ЕТ Димитър Дечев е използвал един и същ търговски обект със Солид ООД без съгласието на молителя. По този начин е попречил на потребителите да различават стоките, предлагани от двете фирми, и е създал възможност за заблуда относно фирмата, с която се сключва договор.

КЗК счита, че подобно поведение би могло да увреди интересите на конкурента и противоречи на добросъвестната търговска практика.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още