IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Алфа Финанс увеличава капитала на македонската си банка с 3 млн. евро

Сделката за придобиването на Интернационална приватна банка е на стойност 8 млн. евро, пише македонският вестник Вечер

10:45 | 29.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Финанс увеличава капитала на македонската си банка с 3 млн. евро
Алфа Финанс Холдинг, който преди месец придоби македонската банка Интернационална приватна банка, ще увеличи капитала й до края на годината с три млн. евро, а в следващите пет години планира да инвестира в нея годишно между 1,5 и 3 млн. евро, заяви Иво Прокопиев, председател на Управителния съвет и генерален директор на банката, цитиран от македонския вестник Вечер.

По думите на Прокопиев ребрандирането на банката е приключило и от 2008 г. тя ще се нарича Капитал банк, за което се чака одобрението на Народната банка на Македония.

От ръководството на банката очакват скоро да изпълнят условията по Закона за банките, така че централната банка да им връчи разрешение за извършване на разплащателни операции в чужбина, както и за предлагане на депозити за физически лица, които й бяха отнети през 2000 г.

Сделката за придобиването на 98,3 на сто от капитала на Интернационална приватна банка, приключила на 31 октомври, е на стойност 8 млн. евро, пише македонското издание.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още