IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Germanwings пуска полети с прекачване до Париж, Берлин, Лондон и Дрезден

Полетите от София ще се осъществяват с прекачване в Кьолн

14:23 | 28.11.07 г.
Germanwings пуска полети с прекачване до Париж, Берлин, Лондон и Дрезден
Немската нискотарифна авиокомпания Germanwings пуска полети от София до Париж, Берлин, Лондон и Дрезден, всички с прекачване на летище Кьолн/Бон, съобщи на пресконференция днес Андреас Енгел, директор международни връзки с обществеността в компанията.

Услугата е наречена Smart connect, като се предвижда времето между трансферните полети да е около 90 минути. Вариантът е по-евтин от резервирането на два отделни полета на авиокомпанията с около 20%, уточни Енгел. По думите му цените започват от 39 евро за двупосочен билет, като са включени всички такси. Тези най-евтини билети обаче са едва 10-15% от общия брой, добави той, като цената зависи от това колко по-рано се прави резервацията и каква е постигнатата ангажираност на местата в самолета към момента.

Компанията навлезе на българския пазар през март тази година с полети между София и Кьолн. По думите на Енгел средната цена за тях оттогава до момента е между 60 и 70 евро. „Още с пускането си през март линията постигна 95% ангажираност на местата. Средната за периода март – ноември е 90%, над средната стойност за цяла Европа, която е 82 на сто. Затова смятаме, че България е силен пазар с голям потенциал“, коментира Енгел.

За следващата година от авиокомпанията очакват трафикът на пътници между България и Германия, осъществен от Germanwings, да нарасне с 20% спрямо тази, но не беше уточнен броят пътници до момента.

От 2008 г. ще бъде увеличена и честотата на полетите между София и Кьолн от 3 на 4 пъти седмично. Обмисля се възможността за повече полети и до Варна и Бургас, докъдето превозвачът лети от Кьолн и Берлин от това лято.

Germanwings осъществява полети от типа Smart connect чрез пет базови летища в Германия – Кьолн, Щутгарт, Берлин, Хамбург и Дортмунд. По този начин предлага 141 нови маршрута в Европа. Очакванията са услугата да привлече в Европа 22 хил. допълнителни пътници тази година, 77 хил. през 2008 г. и 91 хил. през 2009 г.

За тази година Germanwings очаква оборот от 600 млн. евро и над 8 млн. превозени пътници.

Вчера друга нискотарифна компания, оперираща и в България – Wizz Air, обяви, че пуска полети между София и Варна от следващото лято.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още