IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Еврохолд гласуваха за създаването на Euroins Insurance Group

Euroins Insurance Group ще обедини застрахователните операции на Еврохолд България, чрез прехвърляне в него на акциите на ЗД Евроинс АД, ЗОК Св. Николай Чудотворец и Euroins Romania

17:25 | 27.11.07 г.
Акционерите на Еврохолд гласуваха за създаването на Euroins Insurance Group
На проведеното днес Общо събрание на акционерите (ОСА) на Еврохолд България АД е взето решение за създаване на дъщерно дружество Euroins Insurance Group (EIG), съобщиха от Еврохолд.

Euroins Insurance Group ще обедини застрахователните операции на Еврохолд България, чрез прехвърляне в него на акциите на ЗД Евроинс АД, ЗОК Св. Николай Чудотворец и Euroins Romania.

За целта ОСА е овластило Управителния съвет на Еврохолд да прехвърли на Euroins Insurance Group участието на Еврохолд България в посочените по-горе дъщерни на него компании.

Акционерите са одобрили и инвестиционната стратегия за покупка на нови застрахователни компании в региона чрез дъщерното дружество Euroins Insurance Group.

Предвижда се новосъздаденото дружество Euroins Insurance Group да бъде с уставен капитал от 190 милиона лева, от които около 90% да бъдат формирани чрез непарична вноска, състояща се от акциите на Еврохолд България в ЗД Евроинс АД, Euroins Romania и ЗОК Св. Николай Чудотворец и останалите 10% - чрез парична вноска от Еврохолд България.

За 2007 г. Еврохолд България предвижда консолидирана печалба от 18,6 млн. лв. За първите девет месеца на 2007 г. консолидираните приходи на Еврохолд са в размер на 188 млн. лв. Нетната печалба за периода e в размер на 10,6 млн. лв., от които 8,5 млн. лв. за групата.

В консолидирания отчет на групата не са включени резултатите на дружество Пластхим-Т, което бе придобито наскоро. Компанията ще бъде консолидирана от четвъртото тримесечие на настоящата годината.

Днес книжата на Еврохолд изгубиха 2,41% от стойността си до 6,48 лв., като по позицията минаха 135 498 лота.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още