IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 23 ноември

07:50 | 23.11.07 г.
Преглед на печата за 23 ноември
ВАС осъди Бургас за укрити данъци
в. Сега
 
Върховният административен съд е осъдил община Бургас да плати 2.845 млн. лв., които предишната администрация на Йоан Костадинов опитала да укрие от данъци. Това съобщи пресцентърът на общината. Сумата е била засечена по време на ревизии още през 2000 - 2003 г. и с лихвите достига общо 4.8 млн. лв.
"Това са пари от укрити доходи от общински дейности и данъчни нарушения", обясниха от НАП-Бургас, които са стигнали до съда, след като общината не си платила задълженията. Става въпрос за укрити доходи от наем на общинско имущество, а също от реклама, от наеми за паркинг места, от продажбата на парцели, терени и жилища и др.
 
София с такса "център" от 2009 г.
в. Сега
 
От 2009 г. минаването през центъра на София ще стане платено. "След като бъде завършено метрото в края на 2008 г. задължително ще въведа такса за влизане в центъра, но първо трябва да има алтернатива", каза пред "Сега" столичният кмет Бойко Борисов. Според него това е един от вариантите за облекчаване на трафика в столицата. Първо ще се започне от тесния център, а след това ще се мине към широкия.
Този план ще се реализира през лятото или есента на 2009 г., уточни зам.-кметът Велизар Стоилов. Той лансира идеята за платено минаване през центъра преди 4 г., но тогава тя срещна силен обществен отпор.
 
За Коледа харчим един милиард
в. Стандарт
 
Как се харчат 1 милиард лева за месец ще видят българите до дни. Финансовият министър Пламен Орешарски влезе в ролята на Дядо Коледа и предпразнично отключи хазната. Парите ще отидат за метрото в София, пътища, жп линии и телефон 112. Част от тях ще намажат общините. За първи път обаче министрите ще трябва да искат разрешение от депутатите за харчовете.
Милиардът, който ще бъде раздаден до Нова година от кабинета и парламента, е събран от преизпълнението на приходите, обясни Орешарски пред депутатите от бюджетната комисия.
 
"Интерпред партнер" подготвя набирането на капитал от фондовата борса
в. Дневник
 
Компанията "Интерпред партнер", която произвежда санитарни материали с марката "Зебра", подготвя излизането си на Българската фондова борса (БФБ), съобщи пред "Дневник" един от основните акционери в компанията, Иван Белянов. В момента се подготвя проспектът и останалите документи за получаване на публичен статут, като намеренията са самото предлагане да се осъществи през февруари-март следващата година. Подготвя се и промяна в устава, за да стане възможно листването като акционерно дружество. Иван Белянов и Росен Думанов притежават по 50% от капитала на "Интерпред партнер".
"Интерпред" планира да изнесе и част от производството си в румънския завод "Комчех", който се намира в Кълъраш (срещу Силистра). Причината е по-лесната доставка за Северна България заради географската близост на румънския град. Производственият цех на българското дружество се намира в Гоце Делчев.

АП очаква повишение на офертата за БМФ
в. Дневник
 
Агенцията за приватизация ще настоява за повишение на предложената цена за Българския морски флот (БМФ) от българско-германския консорциум "Кей Джи маритайм шипинг", съобщи източник, близък до хода на преговорите. Тя ще поиска вероятно до средата на януари 2008 г. да бъде представена окончателната оферта. В близките дни се очаква консорциумът да започне финансов одит на дружеството, от който ще зависи дали ще увеличи цената. Консорциумът подаде единствен индикативна оферта за 70% от параходството. Според източника офертата е неочаквано добра от гледна точка на планираните инвестиции, които са два пъти повече от вложенията, които агенцията е определила за флота.
 
Веригата "Уърлдхотелс" проучва българския пазар
в. Дневник
 
Базираната в Германия хотелска верига "Уърлдхотелс" (Worldhotels.com), която обединява над 500 индивидуални обекти по света, проучва българския пазар и вече води конкретни разговори с комплекси в София, съобщи Роберт ван дер Грааф, който отговаря за развитие на бизнеса в региона. Веригата има интерес както към България, така и към другите страни от Централна и Източна Европа.
Търговските ни отдели отчитат повишаване на търсенето в страните от целия регион, каза Роберт ван дер Грааф, обяснявайки интереса на компанията към България.

Финансова пирамида лови “делфини” в България
в. Новинар
 
Финансовата пирамида “Делфин интернешънъл", която от години е обект на разследване в Румъния, проникна вече и у нас. Само за последните няколко месеца ужилените българи са над 80. Новата структура, която мами хората, прилича на мутант на бившата и печално известна у нас пирамида "Проксима".
Хора от Русе, Силистра, Шумен, Варна и др. са били зарибявани всяка седмица с обещания за бързи печалби от по 48 000 евро за година, съобщиха русенските медии вчера. Кандидатите за голямата печалба трябвало да отидат на сбирка в Гюргево, където да платят по 2300 евро. Срещу сумата те получават книгата “Наръчник на успеха” от 800 стр.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още