IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци ще стачкува, ако не получи комплексно разрешително до декември

Според синдикалистите по този начин комбинатът е обречен на затваряне

12:46 | 21.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци ще стачкува, ако не получи комплексно разрешително до декември
Ако до края на ноември Кремиковци АД не получи комплексно разрешително, в началото на декември КНСБ ще започне протестни действия, предупреди председателят на федерация "Металици" към конфедерацията Васил Яначков, цитиран от БТА.

По неговите думи протестните действия ще продължат, докато правителството не изпълни ангажиментите си.

В декларация, изпратена на 12 ноември до министър-председателя Сергей Станишев, синдикалистите твърдят, че правителството не заявява позициите си за бъдещето на дружеството и по този начин го "обрича" на затваряне.

Яначков предупреди, че това пречи на изпълнението на Плана за жизнеспособност на дружеството, на дългосрочното договаряне на суровини, както и на изпълнението на социалната програма. Липсата на инвестиции от страна на собственика на Кремиковци и от правителството, което притежава 25 процента от акциите, спира екологичното обновление на завода, допълни председателят на федерация "Металици". Той напомни, че дружеството трябва да достигне евростандартите до 2011 г.

Според КНСБ ако се модернизира, предприятието не би пречило на изграждането на търговско-индустриална зона в района. Ако не се намери разрешение на проблемите, според КНСБ, има опасност
работните места на 6500-те души, заети в комбината и дъщерната фирма "София инженеринг", да бъдат застрашени.

От МОСВ не се ангажират със срокове за издаване на комплексното разрешително на Кремиковци с обяснението, че от комбината са подали повторно заявление за разрешително на 11 май, а срокът за приключване процедурата за издаването му е минимум 8-9 месеца.

Към момента акциите на Кремиковци се търгуват със спад от 19,83 на сто до средна цена 22,88 лв. при изтъргувани 177 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още