IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОЦК АД с 20 хил. лв. глоба заради работа с по-голям капацитет от разрешения

Към момента на проверката заводът продължава да работи с по-голям капацитет от разрешения

16:55 | 19.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
ОЦК АД с 20 хил. лв. глоба заради работа с по-голям капацитет от разрешения

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково наложи санкция от 20 хил. лв. на Оловно-цинков комплекс (ОЦК) АД, Кърджали заради неизпълнение на условия по комплексно разрешително, съобщиха от инспекцията.

При извършена проверка от РИОСВ са установили системно превишаване на максимално определения капацитет на инсталацията за производство на олово. Такова нарушение е установено още в началото на тази година.

Към момента на проверката заводът продължава да работи с по-голям капацитет от разрешения.

Съгласно Закона за административните нарушения при установяване на едно и също нарушение два пъти в рамките на една година се налага глоба в двоен размер. За неизпълнение на изискванията по съответно комплексно разрешително на оператора на инсталацията – юридическо лице или едноличен търговец, се налага имуществена санкция от 10 000 до 100 000 лева. 

По време на днешната борсова сесия акциите на дружеството загубиха от стойността си 1,4% до средна цена от 103,37 лв. за брой при изтъргувани 1057 лота.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още