IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три фирми са кандидати за изграждане на електронен здравен портал

Обществената поръчка беше обявена от МДААР и Министерството на здравеопазването на 5 октомври 2007 г.

16:40 | 19.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Три фирми са кандидати за изграждане на електронен здравен портал
Консорциум “Информационни технологии в здравеопазването”, О БЕ ЕС – БГ АД и консорциум “Българско електронно здравно досие – фаза 1” подадоха документи за участие в обществена поръчка с предмет изграждане на Национален електронен здравен портал и внедряване на личен електронен здравен запис за 40 хиляди служители от държавната администрация, съобщиха днес от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
 
Обществената поръчка беше обявена от МДААР и Министерството на здравеопазването на 5 октомври 2007 г., а крайният срок за подаване на оферти от кандидатите изтече на 16 ноември 2007 г.
 
Настоящата обществена поръчка е в изпълнение на приетата преди близо година Стратегия за внедряване на електронното здравеопазване в България, между главните оперативни цели на която е изграждане на интеграционна информационна среда.

Сред основните мерки в Стратегията е създаването на личен електронен здравен запис, който представлява съвкупност от електронна здравна информация за пациента и полаганите за него здравни грижи до момента, като първоначално системата ще обхване 40 хиляди държавни служители.

Като част от e-Health инициативите на Европейския съюз се предвижда изграждането на интегрирани централни електронни здравни портали в държавите членки на съюза. В този контекст стартира и изграждането на български Национален електронен здравен портал, който да дава възможност за централизиран достъп до здравните услуги чрез интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още