IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордните 6,3 млн. права на Индустриален холдинг България излизат на търг*

Търгът ще се проведе утре, като оферти се въвеждат до 13:59:59 ч.

10:30 | 19.11.07 г.
Рекордните 6,3 млн. права на Индустриален холдинг България излизат на търг*

Рекорден брой права излизат на открит аукцион за продажба на неизползвани права в увеличение на капитала на публично дружество, при утрешния търг за права на Индустриален холдинг България, съобщи БФБ-София.

Официалният брой трябваше да бъде обявен в петък, но поради големия брой акционери в дружеството изчислението на неизползваните права се е забавило. По-рано днес Investor.bg научи от неофициални източници от холдинга, че броят на правата, които ще бъдат предложени е около 6 млн., като това е рекордна стойност за открит аукциион. Малко по-късно БФБ-София оповести точната бройка - 6 340 138 права.

Според ЗППЦК Централен депозитар оповестява ежедневно броя на неизползваните права, но на практика това се случва два дни преди търга.

Индустриален холдинг България планира да увеличи капила си със 17,5 млн. лв. до 43,7 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинал 1 лв. Общо са издадени 26,3 млн. права, от които за около 20 млн. броя до момента са подадени заявления за записване на акции. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 5 декември 2007 г.

Три права дават възможност за записване на 2 акции, всяка с емисионна стойност 2,40 лв. Правата ще се предложат с борсов код R2IHLBL.

Минималната цена на правата на база въведените поръчки може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php . Тъй като модулът дава възможност за следене на един търг, поради по-големия брой права, отпада следенето на търга за права на ЦКБ, които са около 800 хил. бр. Тъй като търгът е открит, офертите могат да бъдат следени тук http://www.investor.bg/?cat=10&cid=1484 и в системата COBOS и аналогичните му продукти. Оферти се въвеждат до 13:59:59 ч., а класирането се осъществява в 14:00:00 ч.

* Материалът е актуализиран към 11:30 ч. с официално оповестения брой прва

Свързани компании:

Права Индустриален холдинг България(R2IHLBL)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още