IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмицата стартира с аукцион за акциите на Етропал

В петък ще се проведе четвъртата регионална кръгла маса “Българската фондова борса и бизнесът - партньори в Европейския съюз”

08:22 | 19.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата стартира с аукцион за акциите на Етропал

Днес фокусът на инвеститорското внимание ще бъде насочен основно към аукциона, на който се предлагат 1,4 млн. акции (28% от капитала) на Етропал АД. Минималната цена за една акция е 7,95 лв., която определя пазарна капитализация на дружеството от 39,75 млн. лв.

Съгласно неконсолидирания отчет за деветмесечието на 2007 г. Етропал е реализирал печалба от дейността в размер на 903 хил. лв. спрямо 189 хил. лв. за същия период на миналата година. Неконсолидираните приходи от продажби нарастват от 7,418 млн. лв. за деветмесечието на 2006 г. до 9,801 млн. лв. за същия период на 2007 г.

Във вторник (20 ноември) ще се проведат два аукциона за неизползваните права от увеличенията на капитала на Централна кооперативна банка и Индустриален холдинг България.

На търга за правата на ЦКБ ще бъдат предложени 843 004 права. Правата ще се търгуват с борсов код R4CCB. Минималната цена на правата на база въведените поръчки може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php.

Предстои да бъде обявен и броят на незиползваните права на ИХ България.

Във вторник е и крайната дата за търговия с правата от увеличенията на капитала на Холдинг Варна А, Холдинг Нов Век и Българска роза - Севтополис.

В петък (23 ноември) ще се проведе четвъртата регионална кръгла маса “Българската фондова борса и бизнесът - партньори в Европейския съюз”. Мероприятието ще се състои в курорта Старозагорски минерални бани и в него ще участват компании от региона на Югоизточна България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още